Au pair in Japan

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 2 jaren, 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #30243

  Rosa
  Bijdrager

  Beste meneer, mevrouw,

  Ik wil over ene half jaar voor 6 maanden naar Japan om daar au pair te zijn en daar eventueel te werken voor buitenlandse bedrijven om de kosten van mijn verblijf te dekken. Heb ik hiervoor ook een werkvisum nodig en zo ja, kan het gezin waarbij ik au pair ben ook mijn sponsor zijn?
  Ik kan ook nu al op zoek gaan naar buitenlandse bedrijven die zijn gevestigd in Japan om zeker te zijn van een baantje daar, maar omdat ik nog 18 ben en geen diploma naast vwo heb, acht ik de kans klein dat zo’n bedrijf mij zou willen aannemen. Wat kan ik het beste doen?

  Groetjes Rosa

  • Dit onderwerp is gewijzigd 6 maanden, 1 week geleden door  Wouter.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 6 maanden, 1 week geleden door  Wouter.

  #30245

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Rosa,

  Leuk dat je Ervaar Japan gevonden hebt. Als ik tussen de regels door lees heb je zelf al een en ander onderzocht. Wat ik weet van werken in Japan en werken in Japan als au pair is het volgende:

  • Voor het werken als au pair heb je inderdaad een werkvisum nodig. Er is geen georganiseerd au pair programma in Japan, maar er is zeker wel een markt van particuliere families die op zoek zijn naar au pairs. Au pair werk in Japan is redelijk populair onder mensen die met een Working Holiday visum maximaal een jaar in Japan door willen brengen. Daar loop je ben ik bang ook direct tegen het grootste struikelblok aan. Nederlanders komen niet in aanmerking voor een Working Holiday visum in Japan. Dat is helaas dus geen optie.
  • Om een werkvisum te krijgen heb je een afgeronde Bachelor opleiding nodig, en die heb je helaas ook nog niet.
  • De enige mogelijkheid die ik zie is een studentenvisum. Met een studentenvisum mag je een aantal uur in de week werken. Keerzijde aan een studentenvisum is dat je wel ingeschreven moet staan op een school. En dat brengt weer kosten met zich mee.

  Ik ben benieuwd of jij zelf andere mogelijkheden tegen bent gekomen in je zoektocht. Dat zou ik graag van je willen weten, want dat zou best eens interessant kunnen zijn voor bezoekers van deze site.

  Gr. Wouter

  • Deze reactie is gewijzigd 6 maanden, 1 week geleden door  Wouter.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.