Belang van minimaal 12 jaar onderwijs in Engels en een TEFL certificaat

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 2 jaren, 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #30083

  Leon
  Bijdrager

  Hallo allen,

  Ik heb een Bachelor diploma en binnenkort een Master diploma en ben momenteel aan het solliciteren voor een baan als Engels leraar in Japan. Een van de eisen is dat je minimaal 12 jaar onderwijs in het Engels hebt gehad als je niet uit een Engels sprekend land komt. Nu heb ik zowel een half jaar in de VS, als in Engeland gestudeerd, maar niet 12 jaar onderwijs in het Engels ontvangen. Hoe hard is deze eis en zijn jullie bekend met ervaringen van mensen die toch in aanmerking voor een werkvisum zijn gekomen ondanks dat ze niet aan deze eis voldeden.

  Daarnaast vroeg ik me af of iemand inzicht kan bieden in de meerwaarde van een TEFL certificaat voor je kansen om aangenomen te worden en een werkvisum te krijgen.

  Bedankt voor de hulp!


  #30085

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Leon,

  Leuk dat je Ervaar Japan gevonden hebt!

  Ik heb zelf vijf jaar in Japan Engels gegeven. Ik heb geen 12 jaar les gehad in het Engels. Ik heb wel mijn Bachelor gehaald aan een universiteit in Australië, wat uiteraard een zekere waarde heeft. Maar volgens mij is die eis van 12 jaar niet zo hard. Als je maar relevante ervaring hebt.

  Ik heb wel een TEFL cursus gedaan om kennis op te doen, maar pas nadat ik al aangenomen was. Een TEFL certificaat heeft niet zo heel veel waarde. Heb je echt een TEFL diploma dan heeft het wel meerwaarde. Daarmee kun je ook op universiteiten les geven.

  Als je vervolgvragen hebt hoor ik het graag. Succes!

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.