Diverse vragen reis door japan

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 7 maanden, 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #39644

  Lody
  Bijdrager

  Hoi,

  We (ik, mijn vrouw en zoon van dan 4) lopen er over de denken 3 maanden door Japan te gaan reizen. We hebben hiervoor alleen nog wel heel wat vragen:

  1. Kunnen we ons beter per trein of per auto/camper door Japan bewegen. Ik zou het liefst een auto huren maar heb geen idee over de kosten.
   Moet ik een extra verzekering nemen als ik in Japan wil autorijden?
  2. Ik zie veel airbnb appartementen door heel Japan beschikbaar. Kunnen wij die ook gewoon gebruiken of moeten we nog ergens rekening mee houden?
  3. De vliegticket zijn nu ongeveer €500 voor een retour. Is dit de standaard prijs of zijn ze nu nog goedkoop omdat ik pas voor volgend jaar maart wil boeken.
  4. Is er Europees eten (of eten dat wij (her)kennen) waarop we kunnen terugvallen als onze zoon een keer geen zin heeft in ramen of sushi?
  5. Hoe zijn de ziekenhuizen in Japan? En worden de kosten hiervan volledig gedekt door de Nederlandse ziektekosten verzekering? Ik weet dat bij gebruik van privé klinieken in het buitenland je je aanvullend moet verzekeren.

  #39674

  Jaap
  Bijdrager

  Hi Lody,

  Wow, 3 maanden door Japan reizen. Dat is ongewoon, maar op die manier krijg je wel een goed beeld.

  Je vraagjes:

  Volgens mij kan je de trein wel vergeten. Dat gaat veels te duur worden, te omslachtig en een hoop gesjouw met koffers en wat niet meer. Een auto huren is zeker de moeite waard want dat lost het meeste van bovenstaande bezwaren op. Het allerbeste is per camper want dan heb je ook geen gedoe meer van inchecken en uitchecken. Plus, in Japan kan en mag je op vele plekken overnachten.

  Kosten? In ieder geval kom je in aanmerking voor een long-term-rental korting. Als je me wat data mailt dan kan ik dat voor je navragen. Een WA verzekering zit altijd bij de huur in.

  Wat ik zou voorstellen is Half per camper en Half per huurauto-AirBnB combi
  AirBnB en vergelijkbare verhuurders zijn volop aanwezig in Japan en moeten voldoen aan strikte verhuur voorwaarden(veiligheid etc).

  Ja hoor, er is volop westers eten te verkrijgen. Helaas echte hollandse groentenpot zoals spruiten en witlof zal wat moeilijk worden.

  Dit is Japan 2019 en ziekenhuizen zijn gewoon top. geen zorgen. In de grotere steden is volop engels sprekende medisch personeel….maar niet altijd “op het platteland”.

  Ha, wij wonen in Fukuoka en hebben nb een nederlandse huisarts.

  Okay als je vragen hebt, dan hoor ik het graag,

  Groetjes vanuit Fukuoka,
  jaap
  [email protected]


  #39675

  Vincent
  Bijdrager

  Drie maanden Japan is extreem, maar wel gaaf denk ik 🙂 Mijn visie op je vragen:

  Kunnen we ons beter per trein of per auto/camper door Japan bewegen. Ik zou het liefst een auto huren maar heb geen idee over de kosten. Moet ik een extra verzekering nemen als ik in Japan wil autorijden?

  Ik heb hier geen eenduidend antwoord op. Elke keer hotels is duur. Dus camper klinkt verleidelijk. Je kunt ook voor een deel van je reis de Japan Rail Pass gebruiken. Dan moet je daar natuurlijk wel je route op afstemmen (dus pas veel gebruiken).

  Ik zie veel airbnb appartementen door heel Japan beschikbaar. Kunnen wij die ook gewoon gebruiken of moeten we nog ergens rekening mee houden?

  Heb ik nooit gebruikt.

  De vliegticket zijn nu ongeveer €500 voor een retour. Is dit de standaard prijs of zijn ze nu nog goedkoop omdat ik pas voor volgend jaar maart wil boeken.

  Dit is een goedkoop ticket. Ik vloog voor 600 euro naar Japan in de zomer. Denk dat 500 een goede prijs is.

  Is er Europees eten (of eten dat wij (her)kennen) waarop we kunnen terugvallen als onze zoon een keer geen zin heeft in ramen of sushi?

  Er is heel veel qua eten in Japan.

  Hoe zijn de ziekenhuizen in Japan? En worden de kosten hiervan volledig gedekt door de Nederlandse ziektekosten verzekering? Ik weet dat bij gebruik van privé klinieken in het buitenland je je aanvullend moet verzekeren.

  Geen idee.


  #40366

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Lody,

  Leuke plannen! Ik zie dat de meeste van je vragen als uitstekend beantwoord zijn.

  Wat betreft de ziekenhuizen, de zorg in Japan ligt op hetzelfde niveau als in Nederland. Je Nederlandse ziektekostenverzekering vergoed in principe je medische kosten, maar wel tegen de in Nederland geldende vergoeding. Mocht er iets gebeuren dat meer kost dan is het verschil voor jouw rekening. Als je een goede reisverzekering hebt kun je daar vaak terecht voor eventuele extra kosten die je maakt. Zorg dus voor een goede reisverzekering.

  Ik hoop dat je hier totaal geen gebruik van hoeft te maken. Goede reis!

  Gr. Wouter


4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.