Geen bachelor diploma

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jay 3 jaren, 3 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #10192

  Beste

  Hoi hoi,

  Ik ben bijna 25 en ik heb nog geen bachelor diploma. Ik heb alleen een HAVO diploma. Mijn Engels is erg goed. Is het mogelijk om zonder een bachelor diploma naar Japan te gaan en om daar te leven en te werken? Ik dacht zelf aan het volgen van een TEFL cursus. Heeft iemand ervaring met TEFL? Alvast bedankt!


  #10193

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Zonder Bachelor diploma zal dat lastig worden. Het probleem zit ‘m voornamelijk in het werkvisum. Een Bachelor diploma is een minimale vereiste die de Japanse overheid stelt voor het uitgegeven van een werkvisum in de klasse nodig om te kunnen werken als leraar Engels.

  Een alternatief hierop is 10 jaar relevante werkervaring. Stel je hebt 10 jaar over de wereld gereisd en in verschillende landen waar de visum-eisen makkelijk zijn Engelse les gegeven dan wordt je aanvraag waarschijnlijk ook goedgekeurd. Gezien je leeftijd vermoed ik dat dat in jouw geval niet van toepassing is.

  Gr. Wouter


  #10201

  Beste

  Is het dan serieus onmogelijk om in Japan te werken zonder een bachelor opleiding? Is het geen optie om aangenomen te worden door een bedrijf in Japan via een vacature,,, en dan een werkvisum aanvragen?


  #10202

  Jay
  Bijdrager

  Als leraar Engels wordt dat lastig vanwege de visum regels. En als Nederlander kun je ook geen working holiday visum aanvragen. Het is wellicht mogelijk om Japan binnen te komen als arbeider, maar ook in dat geval geldt waarschijnlijk als voorwaarde een relevante opleiding of werkervaring.

  Helaas is Japan geen gemakkelijk land om binnen te komen met alleen een middelbareschooldiploma op zak.

  Een bedrijf zal je niet aannemen als ze weten dat je werkvisum aanvraag niet goed gekeurd zal worden.


  #10203

  Jay
  Bijdrager

  Wat trouwens wel een optie zou kunnen zijn is om in Japan Japans te gaan leren aan een talenschool. Als je aardig Japans spreekt kun je ook solliciteren op banen waarvoor je geen Bachelor diploma nodig hebt om een werk visum te krijgen.

  Dat is echter geen goedkope oplossing en succes is niet verzekerd, maar het zou een mogelijkheid kunnen zijn voor je.


  #10208

  Beste

  Wouter hartstikke bedankt! Ik ga in september beginnen aan een bachelor opleiding. Ik wil heel graag naar Japan namelijk en ik denk er al een tijdje over om een bachelor diploma te halen.

  Kan je mij meer vertellen over de talenschool in Japan? Hoe duur is dat? En ik kan op deze manier dus wel gewoon een werkvisa krijgen? Ik heb best veel spaargeld dus ik zou dat best kunnen doen tenzij het 10 000 euro gaat kosten haha.


  #10222

  Lucas

  Hi Wouter,

  Ik rond in juli 2016 mijn bachelor commerciële economie af. Ik wil heel graag een TEFL-cursus doen in september, maar lees dat een gerenommeerde cursus zoals bv Oxford TEFL €1500 kost. Hoe heb jij dit gedaan? Ik ben van plan om dit 5 jaar te doen en dan te proberen door te groeien binnen een school, is dit mogelijk? Kan je dit werk voor een lange tijd doen? Wat verdiende jij netto per maand? Waarom doe je het nu niet meer? Welke tips kan je mij meegeven?

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Lucas
  26 jaar


  #10227

  Jay
  Bijdrager

  Beste Lucas,

  Ik heb je vraag naar een eigen onderwerp verplaats om de discussie zoveel mogelijk gefocused te houden. Zie https://forum.ervaarjapan.nl/onderwerp/tefl-cursus/


8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.