Geld wisselen en GSM

Tags: , , ,

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 6 maanden, 1 week geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #13741

  Ingrid
  Bijdrager

  Wat met geld wisselen in Japan ? Er is mij aangeraden om van hier uit al yen mee te nemen, en ook een klein aantal euro om ginds te wisselen. Klopt dit ? Waar kan men dan best wisselen, zijn hotels aangeraden of niet ?

  Klopt het dat westerse mobiele telefoons niet of nauwelijks werken ? Wat met I-phone ? Ik lees over het kopen van sim-kaartjes of het huren van een telefoon. Hoe zit het hier mee ?

  Graag een advies en tips !


  #13743

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Ingrid,

  Leuk dat je op Ervaar Japan terecht gekomen bent.

  Je komt in Japan niet overal “exchange” kantoren tegen zoals je dat in sommige andere landen ziet. Geld wisselen doe je bij een bank. Hoewel je die op veel plaatsen vindt zal je tegen aan onherroepelijk tegen een taalbarrière aanlopen. Lang niet alle hotels wisselen geld.

  Ik zou je dan ook aanraden om gewoon je Nederlandse bankpas mee te nemen en geld te halen bij een geldautomaat. Dit kan ook weer niet zomaar bij iedere bank, maar gelukkig kun je terecht bij een van de zowat 8000 vestigingen van 7 Eleven. Daar vind je “international ATMs”. Bij de meeste andere “convenience stores” kun je ook gebruik maken van de geldautomaten. Zorg wel dat je een voorraadje yen in je zak hebt zitten voor het geval er even geen “convenience stores” in de buurt zijn. Ik zou je ook aanraden om voor pakweg EUR 200 aan yen mee te nemen.

  Wat betreft mobiele telefoons, dat is de laatste jaren niet zo’n probleem meer. Alle moderne smartphones kun je gewoon gebruiken in Japan. Er is steeds meer WiFi beschikbaar, maar als je van je telefoon afhankelijk bent om de weg te vinden dan is een Japanse data-simkaart geen overbodige luxe. Zelf kies ik deze winter voor mijn Japan reis voor de b-mobile VISITOR SIM. Dat is op dit moment de voordeligst optie.

  Veel plezier met het voorbereiden van je Japan reis!

  Gr. Wouter


  #39245

  Hennie
  Bijdrager

  Hallo.

  De B-Mobile visitor simkaart kun je via een site bestellen. Is de B-Mobile simkaart ook in een shop te koop.

  Al vast bedankt,
  Hennie.


  #40619

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Goedemiddag Hennie,

  Je vraag is eerder aan mijn aandacht ontsnapt. Excuses!

  De b-mobile VISITOR SIM is alleen online te bestellen. Als je liever in een winkel een simkaart koop, kun je tegenwoordig bij aankomst op de grote luchthavens in Japan ook terecht. Afhankelijk van de luchthaven varieert het aanbod, maar over het algemeen ligt het prijsniveau rond dat van de b-mobile VISITOR SIM.

  Gr. Wouter


4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.