GLR diploma genoeg?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 2 jaren, 6 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #27734

  Joris
  Bijdrager

  Hey,

  Ik heb een baan gevonden in Japan, maar voor mijn werk visum hebben ze mij verteld dat ik een universiteit’s diploma nodig heb. Nu is de waardering etc iets anders en vroeg mij dus af of GLR niveau 3 voldoende is voor een werk visum of niet in Japan. Kan iemand hier wat licht op werpen?

  De mensen waarmee ik in contact ben zijn erg teleurgesteld dat ik niet bij ze kan komen werken (als docent / assistent, kindergarten)

  Mvg,

  Joris


  #27736

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Joris,

  Allereerst: welkom bij Ervaar Japan.

  Door naar je vraag. Met GLR bedoel je Grafisch Lyceum Rotterdam, toch? Zoals ik het zie op hun website zou je nu dus een MBO-diploma hebben, correct?

  De Japanse IND stelt helaas één strikte eis wanneer ze een werkvisum afgeven voor docenten Engels: een Bachelor-diploma. Dat komt in Nederlandse termen overeen met een HBO-diploma.

  Het is wel mogelijk om zonder Bachelor-diploma een werkvisum te krijgen. 10 jaar werkervaring wordt aanvaart als een vervanging. Er zijn ook mensen die het gelukt is om met minder Japan binnen te komen. Makkelijk is het niet.

  Ik snap dat dit een teleurstelling voor zowel het bedrijf als voor jezelf is. Ik ken je situatie niet, maar ik verwacht dat de snelste manier is om alsnog een relevante HBO-opleiding af te ronden (je zou bijvoorbeeld een lerarenopleiding Engels kunnen doen).

  Als je verdere vragen hebt hoor ik het uiteraard graag.

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.