Golden week in Japan

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 1 jaar, 3 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #38665

  Martin
  Bijdrager

  Tijdens het plannen van onze trip door Japan komen we er achter dat dit tijdens Golden Week valt. Dat vergt wat extra planning voor ons (vriendin en ik). De 27e komen wij aan in Osaka, en het plan was om na een paar dagen Osaka en Kyoto naar de omgeving van Nagano, Takayama, Magome te reizen, om daarna naar Tokyo door te reizen. Nu we iets bekender zijn geworden met het fenomeen “Golden Week” beginnen we te twijfelen of dit een goed idee is. We zijn van plan te reizen met de trein (JR) en reizen 12 mei weer terug vanaf Osaka.

  Wat kunnen wij het beste doen?


  #38694

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Martin,

  Leuk dat je ons gevonden hebt met je vraag. Ja, het is druk in Japan in Golden Week. Maar dat wil niet zeggen dat je, er per se je reisplannen helemaal voor moet omgooien hoor.

  In mijn ervaring trekken veel Japanners er tijdens Golden Week op uit met de auto. Er staan dus vaak lange files. Als je met de trein reist heb je hier een stuk minder last van. Ja, het is drukker in de treinen, dat wel. In de praktijk betekent dat dat de kans op een zitplaats kleiner is.

  Het is met name voor de lange afstanden wel aan te raden om een paar dagen van te voren je stoelreserveringen al te maken. Als ik het goed begrijp reis je met een Japan Rail Pass. Stoelreserveringen kun je gratis maken bij de groene loketten op alle grote JR stations.

  Probeer in de Golden Week periode wel weg te blijven van toeristische attracties waarvoor je een kaartje moet kopen. Zo zou ik bijvoorbeeld niet naar de Tokyo Skytree gaan, om een voorbeeld te noemen. Plaatsen waar je normaal al zou verwachten in de rij te moeten staan worden er tijdens Golden Week niet beter op.

  Heb je ons artikel al gelezen over waar je wel en niet moet zijn tijdens Golden Week?

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.