Japan reis in september

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Gabora 1 week, 2 dagen geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #40745

  Saskia Smit
  Bijdrager

  Hallo medereizigers,
  Ik heb 2 vragen:
  Wij willen graag een 4 weekse rondreis maken door Japan en hadden daarvoor de maand september bedacht. Nu lees ik her en der dat het dan geen goede tijd is omdat het weer dan niet goed is, veel typhonen, orkanen en bakken met regen. Is dat inderdaad af te raden? In Oktober lijkt mij dat de temperatuur weer koud is, met name wanneer je de bergen in gaat als Hakone, omgeving Aso etc. Ook de dagen zijn dan nog korter.
  Het plan is om van Tokyo af te zakken naar omgeving Kumamoto, met alle highlights onderweg.
  We willen zelf de reis gaan plannen, gezien de prijzen die reisaanbieders vragen voor groeps- of individuele reizen.Is dat prijsverschil erg groot, of is dat het waard omdat je dan niet zelf achter alle trein/busverbindingen aan hoeft te gaan.
  Ofwel, is dat makkelijk te doen en te vinden wanneer je in Japan bent, kan je al hier in Nederland time schedules vinden van ook andere treinen dan de shinkansen?
  Alvast bedankt voor jullie suggesties en adviezen.
  groeten Saskia en Martijn


  #40750

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Saskia,

  Ik heb je reactie verplaatst naar een nieuw onderwerp. Welkom op ons forum 😊.

  In september loop je inderdaad de kans dat je met een tyfoon te maken krijgt. Als een tyfoon recht over je heen trekt ligt het openbare leven een halve dag plat en gaat dan gewoon weer verder. De dag voor een tyfoon kan het flink regenen maar zodra de tyfoon over getrokken is schijnt de zon weer.

  Ik heb 5 jaar in gewoond en heb in september nooit meer dan 2 tyfoons gezien die ook daadwerkelijk overtrokken waar ik woonde. Alles bij elkaar valt het dus eigenlijk best mee en denk ik dat september een prima maand is om naar Japan te reizen.

  Wat betreft het plannen van je route: Google Maps heeft alle treinverbindingen in Japan geïndexeerd. Ook de meeste busverbindingen staan er accuraat op. Als je ook wilt weten hoeveel een treinreis je gaat kosten, gebruik dan een van de Engelstalige reisplanners. Op onze pagina over de Japan Rail Pass hebben we links staan naar de 2 belangrijkste reisplanners.

  Veel plezier met plannen en goede reis!

  Gr. Wouter


  #40850

  Gabora
  Bijdrager

  Te oordelen naar het feit dat je schrijft, heb je geen auto gehuurd in de EU en in ieder geval zul je een volledige verzekering moeten nemen, nou, dat zou geen problemen veroorzaken … Ik persoonlijk denk dat het huren van een auto in een vreemd land met een verzekering aftrekbaar alleen ervaren en vloeiend in de taal van het land waar u de auto neemt autohuur vergelijk


3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.