Minimale aanvraagtijd visum

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kevin 2 jaren, 9 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #10407

  Kevin
  Bijdrager

  Beste allen,

  Ik wil graag weten wat de gemiddelde en minimale voorbereidingstijd is die je nodig heb wanneer je wilt wonen en werken in Japan. Ik studeer dit schooljaar af voor een bachelor psychologie. Mijn vriendin woont in Japan en ik ga haar van de zomer sowieso bezoeken. Nu kwam onlangs pas het idee in me op om een tussenjaar te nemen en in Japan te gaan wonen en werken (hoogstwaarschijnlijk als Engels leraar). Zijn er mogelijkheden op zo’n kort termijn van ongeveer 2 maanden om als non-native English speaker aangenomen te worden en een visum te krijgen? Alvast bedankt!


  #10409

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Kevin,

  Als je je bachelor nog niet op zak hebt zal het verkrijgen van een visum lastig worden ben ik bang. Dat is namelijk een van de voorwaarden.

  Misschien biedt jouw opleiding de mogelijkheid om een (half) jaar in het buitenland te studeren en is Japan een mogelijkheid.

  Gr. Wouter


  #14586

  Kevin
  Bijdrager

  Beste Wouter,

  Ik heb inmiddels mijn bachelor diploma en heb nog steeds de wens om een tussenjaar in Japan te nemen en daar te werken als Engels leraar. Is het mogelijk (en gebruikelijk) om op een toeristenvisum naar Japan te reizen en dan volgens vanuit het land zelf een baan + werkvisum te krijgen? Of is het noodzakelijk/aan te raden om met een werkvisum vanuit Nederland te vertrekken. Mijn voordeel is dat mijn vriendin in Japan woont en ik bij haar voor inbepaalde tijd kan intrekken, waardoor ik de ruimte heb om vanuit japan naar werk en een visum te zoeken. Alvast bedankt!

  Groet,

  Kevin


3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.