Monteren Japanse (Toshiba) wc bril in Nederland

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 3 weken, 1 dag geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #40452

  henny
  Bijdrager

  Hi, ben nieuw hier.

  Ben paar dagen terug van een maand Japan. Zit nog in de jetlag, het is middenin de nacht nu Het was fantastisch, wat heb ik genoten! Eerst paar dagen Tokyo (vooral musea) toen naar Hokkaido, daar een auto gehuurd en in de prachtige natuur verbleven (vooral Akanlake was geweldig mooi). Ook een nacht in de auto geslapen op zo’n geweldige parkeerplaats. Toen naar Tohoku, 4 dagen bij een Japanse familie gelogeerd en het gewone dagelijkse Japanse plattelandsleven meegeleefd. Daar ook nacht in een ryokan+onsen waar ik de eerste Europese gast was. Dat eten daar, mjammie! Ben nog in een ‘joyful honda’ geweest (=megagrote doe het zelf winkel) waar ik kilo’s aan timmer handgereedschap kocht….. en ook een wc bril!

  Daarna verder afgezakt via kuki (bij timmerman geslapen in zijn airbnb), Kobe (carpentry museum en beef eten), naar Oshima (fietsen/zwemmen/veel vis eten), Kochi (tempels/bergwandelen) en weer omhoog naar Hakone (fuji-san bewonderen, onsen) en toen was de tijd om. De kosten vielen me alles mee, all-over gemiddeld voor 25 euro /nacht geslapen. Wel 5 dagen gratis, dus eigenlijk 31 gemiddeld voor de betaalde nachten.

  Nu zit ik dus met die wc bril. Ik kan er een transformator bijkopen (220-110) maar het installeren zal wel wat out of the box denken vergen. Kennen jullie iemand die ook een wc bril in Japan gekocht heeft en dit voor elkaar kreeg? De reden dat ik hem daar kocht: gewoon leuk en ook goedkoper. Ik betaalde 135 euro, hier betaal je 800-900 voor een soortgelijk type.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 2 weken geleden door  henny.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 2 weken geleden door  henny.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 2 weken geleden door  henny.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 2 weken geleden door  Wouter.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 2 weken geleden door  Wouter.
  #40460

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi henny,

  Dat klinkt als een mooie reis, en bovendien heb je een mooie souvenir meegebracht. Is het een wc bril met alleen een verwarmingselement of ook met sproeier?

  Ik heb er ook wel eens over gedacht om er een uit Japan mee te nemen, maar de obstakels voor montage hebben me daar tot nog toe van weerhouden. Het grootste probleem is de transformator. Die wil je op de een of andere manier netjes wegwerken.

  Wellicht kan een handige elektricien een 110 volt groep aanleggen in je meterkast met een leiding naar je wc? Dat lijkt mij het enige mogelijke alternatief op een transformator in de wc proberen weg te werken.

  Als je een oplossing gevonden hebt zou ik het leuk vinden om te horen. Succes!

  Gr. Wouter

  #40461

  henny
  Bijdrager

  bedankt voor je reactie.
  het was idd een fantastische reis. ik was er in 1981 ook al geweest, toen gewerkt op boerderijen, heel andere tijd; weinig Engels, geen internet. Een aantal mensen uit die tijd nu weer ontmoet! Toen is mijn liefde voor bepaalde zaken ontstaan; Japanse timmerkunst, Japanse badgewoonten (ik heb zelf een hinoki houten bad nu en baad op z’n Japans), het slapen; ik slaap op een futon op tatami-matten. ook heb ik een aantal (zelfgemaakte) shoji schuifdeuren in huis. Ook heb ik een kotastsu. Ik ga aanstaande zondag naar een Japanse middag in Amstelveen. ik schat in dat daar japanners wonen die ook zo’n wc hebben, wil aar mijn licht opsteken of iemand weet wie dit kan installeren. er moet idd een transformator tussen. denk ik. Mocht ik eruitkomen, laat ik het wel weten!
  het is een wc bril met van alles erop, dus ook de 3 verschillende sproeiers. geen föhn vlgs mij en geen muziek.

  • Deze reactie is gewijzigd 1 maand, 2 weken geleden door  henny.
  • Deze reactie is gewijzigd 1 maand, 2 weken geleden door  henny.
  #40543

  henny
  Bijdrager

  Inmiddels wat opgeschoten

  Het viel niet mee om een wc pot te zoeken met een hartafstand tussen de schroefgaten (ivm een vaste niet-verstelbare afstand op de Japanse wc bril onderplaat) van 140 mm. Die wc potten zijn er niet.

  Leek het 😉

  Nu toch 1 (slechts 1!) toiletpot gevonden, na heel veel speuren online. Een aantal bezoeken aan sanitairwinkels leverde niets op. Zij zeiden dat het onmogelijk zou zijn er eentje met die afstand te vinden.

  Maar toch gelukt!

  Ik ga nu kijken of de pot überhaupt past in mijn toilet (qua afstand tot muur, zoals bij iedere staande nieuwe wc pot van belang is) en natuurlijk of die hartafstand idd 140 mm is en of de pot ook qua vorm onder de wc bril past.

  Dat was online niet zo goed te beoordelen, en verzenden bleek gratis, ook retourneren. Betalen kan zelfs achteraf, ik kan dus in feite thuis gratis passen en meten.

  Als het niet past dan heb ik nog een plan B, een totaal ander plan.

  Ik laat het wel weten.

  #40546

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hi henny,

  Leuk om te horen dat je al een stap verder gekomen bent. Mocht het uiteindelijk allemaal passen, laat dan nog even weten waar je die pot gevonden hebt.

  Succes met de klus!

  Gr. Wouter

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.