periode lesgeven

Tags: , ,

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Dick-jan 3 jaren, 4 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #5625

  Brahim
  Bijdrager

  Hoi Wouter,

  Ik ben al een tijdje aan het kijken op internet over werken in Japan en zie op meerdere sites terugkomen dat Engels lesgeven een goede aanrader is. Zelf heb ik commerciele economie gestudeerd aan de Hoge school van Amsterdam. Is HBO voldoende om les te mogen geven? Daarnaast begrijp en spreek ik redelijk goed Engels, maar ik ben geen ‘native’ Engelse spreker. Als HBO voldoende is, wat zou je mij dan adviseren? Ik zie mijzelf niet met kleine kinderen werken. Ik zou graag met kinderen van 10 jaar of ouder willen werken.

  Alvast bedankt en vriendelijke groet,

  Brahim


  #5631

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Brahim,

  Engelse les geven is inderdaad biedt inderdaad de meeste mogelijkheden. Er zijn eigenlijk maar twee dingen die je nodig hebt om daarvoor in aanmerking te komen: een Bachelor diploma en een redelijke beheersing van de Engelse taal. Zoals je zelf aangeeft zit het met deze twee punten wel goed.

  Kinderen onder de 10 zijn inderdaad niet altijd even makkelijk om mee te werken. Ik heb zelf 5 jaar voor iTTTi Japan kinderen les gegeven, dus ik kan me heel goed voorstellen dat je dat niks vindt.

  Ik zou in eerste instantie kijken naar de grote talenscholen zoals Aeon, Berlitz, ECC. Ook naar NOVA kun je kijken, maar dat bedrijf is failliet gegaan toen ik in Japan zat en na de doorstart heb ik er een aantal negatieve verhalen over gehoord. Deze vier richting zich allemaal zowel op volwassen als op kinderen.

  Je zult bij een van deze grote jongens moeten beginnen, omdat zij de enigen zijn die je helpen met je visum. Je zult altijd een jaarcontract krijgen. Als het je niet bevalt kun je tijdens je eerste jaar op zoek naar iets anders bij een van de duizenden kleinere talenscholen in Japan. Die kleine scholen helpen je niet om een visum te krijgen maar nemen wel je visum over als je er al een hebt.

  De meeste grote talenscholen werven buiten Japan. De dichtstbijzijnde lokatie voor sollicitatiegesprekken is Londen.

  Je zult dus wel wat doorzettingsvermogen nodig hebben om aan een baan in Japan te komen, maar als je je best doet kan het zomaar zijn dat je over 3 maanden in Japan zit.

  Ik hoor graag hoe het je vergaat, en als je verdere vragen hebt mag je die natuurlijk altijd hier stellen.

  Wouter


  #5647

  Brahim
  Bijdrager

  Hoi Wouter,

  Bedankt voor de informatie en je advies! Na het bekijken van de websites spreekt ECC mij het meest aan. Mocht ik worden aangenomen, dan laat ik het zeker weten.

  Vriendelijke groet,

  Brahim


  #5651

  Brahim
  Bijdrager

  Hoi Wouter,

  Ik zie inderdaad dat alle sollicitatie gesprekken in Londen zijn. Wat kan ik mij voorstellen bij de sollicitatie? Ben je er een hele dag mee bezig en moet je testen maken of heb een gesprek van een uur (in het Engels natuurlijk)

  Groet,

  Ibrahim


  #5650

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Ibrahim,

  Als ik zelf nog een keer zou gaan zou ik denk ik ook in eerste instantie voor ECC kiezen.

  Hoe een sollicitatiegesprek precies verloopt hangt af van welke recruiter de wervingsronde organiseert. In de meeste gevallen wordt het in een groep gedaan. Ze beginnen dan met wat groepsopdrachten of een korte proefles die je moet voorbereiden. Daarbij kijken ze niet zozeer naar hoe je de proefles doet, maar veel meer naar hoe je overkomt als je voor een groep staat (of zit). Verder zal er een één-op-één interview zijn met de recruiter. Natuurlijk zal alles volledig in het Engels gedaan worden. Kennis van het Japans is niet vereist.

  Hier zullen ze geen hele dag voor nodig hebben. Als je een beetje geluk hebt met de tijd kun je ‘s ochtends naar Londen vliegen en ‘s avonds terug.

  In het gesprek zal je gevraagd worden naar je motivatie om naar Japan te gaan en de reden dat je les wilt geven. Bereidt daar dus in ieder geval een goed antwoord op.

  Ik wens je veel succes en ik ben benieuwd naar hoe het je vergaat.

  Wouter


  #7387

  Dick-jan
  Bijdrager

  Ik had een vraagje:
  Is een Associate degree voldoende voor een werkvisum?


  #7390

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Dick-jan,

  Het klasse visum waar de meeste scholen gebruik van maken, “Specialist in Humanities”, vereist een Bachelor diploma of 10 jaar relevante werkervaring. Een Associate Degree is helaas waarschijnlijk niet voldoende voor een werkvisum voor een positie als leraar.

  Beantwoord dat je vraag?

  Wouter


  #7392

  Dick-jan
  Bijdrager

  Dag Wouter

  Snelle reactie jij laat er zeker geen gras over groeien XD .Ik was er al bang voor, ik zou graag willen doen wat jij hebt gedaan. Ik ben recent gekapt met mijn HBO opleiding en ben bang dat wanneer ik een nieuwe volg ik het zelfde resultaat ga krijgen.

  Dick-jan


8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.