reisschema

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 6 maanden, 2 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #40718

  Ilonka
  Bijdrager

  Hallo,
  In de meivakantie gaan we met onze drie kinderen (12, 14, 16 jaar) een reis maken naar Japan. Omdat het een drukke periode is, heb ik de accommodaties al vastgelegd.

  19-4 vlucht naar Osaka
  20-4 Osaka
  21-4 Osaka – Kobe – Osaka
  22-4 Osaka – Nara – Osaka
  23-4 Osaka – Himeji – Osaka
  24-4 Osaka – Kyoto – Osaka
  25-4 Osaka – Kyoto – Osaka
  26-4 Osaka – Hiroshima/Miyajima – Osaka
  27-4 Osaka – Naoshima
  28-4 Naoshima – Tokyo (Shinjuku)
  29-4 Tokyo – Mitaka en Shinjuku
  30-4 Tokyo – Mt Fuji (Fuji Shibazakure Festival)
  1-5 Mt. Fuji – Tokyo
  2-5 Tokyo (Odaiba)
  3-5 Tokyo (Harajuka en Shibuya)
  4-5 Tokyo (Akihabara, Tokyo Station en Ginza)
  5-5 vlucht naar A’dam

  Wat ik nog lastig vind is hoe we het beste naar Mt Fuji kunnen reizen. Onze accommodatie in Tokyo ligt in Shinjuku en de accommodatie bij Mt. Fuji ligt op 15 min. lopen vanaf Kawaguchiko station dus met de trein zou het moeten lukken. Zouden we de stoelen dan moeten reserveren? Er is ook een mogelijkheid om met een bus vanaf Tokyo te reizen, maar staan we dan niet erg lang in de files (ivm Golden Week)?
  Ook twijfel ik nog over onze laatste accommodatie (4 nachten in de wijk Ishiwara), deze valt goed binnen ons budget maar het lijkt mij wat ver van de andere wijken verwijderd.

  We hebben in ieder geval heel veel plezier met alle voorbereidingen en alle tips zijn welkom!


  #40719

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hi Ilonka,

  Dat klinkt als een mooie reis :).

  Ik raad je aan de trein te nemen. Je treinreis van Shinjuku naar Mt. Fuji loopt voor de eerste helft over spoor van Japan Railways (JR). Tot aan station Otsuki kun je de Japan Rail Pass gebruiken en een stoel reserveren bij een van de “groene loketten” op ieder groot JR station. Dat kun je dus ook al doen in Osaka.

  Voor het tweede gedeelte van je treinreis maak je gebruik van de Fujikyu Railway, een private spoorweg. Hier is de Japan Rail Pass niet geldig en kun je ook niet van tevoren een kaartje kopen. Dat zul je moeten doen tijdens de overstap in station Otsuki.

  In Ishiwara zit je prima volgens mij. Waar je in Tokyo ook verblijft, je zit altijd ver weg van bepaalde delen van de stad. Gelukkig ben je met de spaghetti aan trein- en metrolijnen in Tokyo nooit echt ver weg.

  Zorg dat je Google Maps op je telefoon hebt en een data simkaart koopt bij aankomst op het vliegveld. Google Maps is onmisbaar om snel je weg te vinden door het openbaar van Tokyo.

  Data simkaarten zijn te koop bij een balie en een aantal verkoopautomaten in de aankomsthal van Kansai International Airport.

  Als je verdere vragen hebt, laat maar weten :).

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.