reisschema 4 weken Japan

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 4 maanden, 3 weken geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #40753

  Linda
  Bijdrager

  Beste Japan Reizigers,

  Half maart ga ik voor 4 weken naar Japan. Ik heb nog nooit alleen zo’n lange reis gemaakt en vind het nog lastig mijn hele reisschema goed te bepalen. Ik heb al een Japan Rail Pass voor 21 dagen, dus ben van plan deze in te gaan zetten na de eerste week in Tokyo.

  Voorlopig reisschema (Tokyo – Nikko – Mount Fuji (Hakone) – Takayama – Kyoto – Nara – Kyoto – Osaka – Hiroshima – Miyajima – Naoshima – Teshima – Koyasan – Tokyo

  di 19-3 Dag 1 Aankomst in Tokyo
  wo 20-3 Dag 2 in Tokyo
  do 21-3 Dag 3 in Tokyo
  vr 22-3 Dag 4 in Tokyo
  za 23-3 Dag 5 in Tokyo (dag excursie naar Nikko?)
  zo 24-3 Dag 6 in Tokyo
  ma 25-3 Dag 7 in Tokyo
  di 26-3 Dag 8 Mount Fuji (Hakone)
  wo 27-3 Dag 9 Naar Takayama (Mount Fuji – Nagoya – Takayama)
  do 28-3 Dag 10 Takayama –> Hyraik Onsen (Kamicochi?/Jigokudani Monkey?)
  vr 29-3 Dag 11 Takayama – Kyoto (trein)
  za 30-3 Dag 12 Kyoto
  zo 31-3 Dag 13 Kyoto
  ma 01-4 Dag 14 Kyoto – Nara
  di 02-4 Dag 15 Kyoto
  wo 03-4 Dag 16 Kyoto – Osaka (30m. – trein)
  do 04-4 Dag 17 Osaka
  vr 05-4 Dag 18 Hiroshima
  za 06-4 Dag 19 Hiroshima – Miyajima
  zo 07-4 Dag 20 Naoshima
  ma 08-4 Dag 21 Teshima
  di 09-4 Dag 22 Koyasan
  wo 10-4 Dag 23 Koyasan
  do 11-4 Dag 25 terug naar Tokyo
  vr 12-4 Dag 26 Tokyo terugvlucht naar Amsterdam

  Ik wil graag een nachtje in een tempel bij monniken slapen in Koyasan. Nu hoor ik hier verschillende verhalen over, namelijk dat sommige tempels niet echt zijn, maar gemaakt voor toeristen met verklede monniken. Hebben jullie tips voor een tempel in Koyasan? En verder vind ik het lastig in te schatten hoe lang ik precies onderweg ben van Koyasan naar Tokyo (hoeveel dagen ik hiervoor moet uittrekken?). Ik zit te overwegen om Koyasan naar voren te halen (als ik bij Kyoto ben) aangezien ik het nu heb als een van de laatste dagen, maar ik niet het risico wil nemen te laat terug te zijn in Tokyo.

  Verder vroeg ik mij af welke (grotere) plaats een goed verblijf is om vanuit daar Naoshima en Teshima te bezoeken, aangezien accommodaties daar nihil zijn.

  P.S. Nog een andere vraag, is het handig om een router (Pocket WIFI) te huren, of is het makkkelijker om een Japanse simkaart met data erop te kopen?

  Alvast bedankt voor jullie hulp!

  • Dit onderwerp is gewijzigd 4 maanden, 3 weken geleden door  Wouter.

  #40755

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Linda,

  Leuk dat je ons forum gevonden hebt :). Welkom!

  Wat betreft het overnachten in een tempel in Koyasan, er zijn geen “nep-tempels”. Wel zijn sommige accommodaties commerciëler ingesteld dan anderen. Om een overnachting in een tempel te boeken via Booking.com geeft je nou niet bepaald het idee dat je een unieke, spirituele ervaring krijgt. Ik raad je aan om eens te kijken op de website van de Shukubo Association van Koyasan. Dit is een non-profit die de voor de meest authentieke tempels de overnachtingsmogelijkheden beheert.

  Van Koyasan naar Tokyo is goed te doen in een dag. Met een trein van Nankai Railways reis je in ruim 2 uur van Koyasan naar Osaka (de Japan Rail Pass is niet geldig voor deze rit). Neem in Osaka de Midosuji-lijn metro van het Nankai station naar het Shinkansen station. Van Osaka ben je in nog geen 3 uur in Tokyo met de Shinkansen. Alles bij elkaar reken op 6 uur reistijd.

  Om naar Naoshima en Teshima te reizen is Okayama een prima uitvalsbasis. Je zou ook kunnen kijken naar een hotel in Tamano. Vanuit Tamano vertrekken de veerboten naar beide eilanden. Vanuit Okayama duur de treinreis naar Tamano zo’n 45-50 minuten.

  Om online te blijven zou ik kiezen voor een simkaart. De keuze is een stuk ruimer en daardoor behoorlijk wat goedkoper dan een Pocket WiFi. Op de luchthavens in Tokyo vind je in de aankomsthal een hoek met verkoopautomaten (met Engelse instructies) voor de verschillende simkaarten. Er is behoorlijk wat keuze wat betreft geldigheidsduur en hoeveelheid data.

  Veel plezier met de voorbereiding. Ik hoop dat ik je vragen allemaal van een duidelijk antwoord heb kunnen voorzien. Mocht je nog meer willen weten, laat maar weten.

  Gr. Wouter


  #40756

  Linda
  Bijdrager

  Dag Wouter,

  Bedankt voor uw bericht met uitgebreide informatie, ontzettend fijn!

  Nog een vraag over Naoshima en Teshima, is het te doen om in 1 dag deze twee eilanden te bezoeken? Of is het beter om hiervoor twee dagen uit te trekken en deze afzonderlijk van elkaar te bezoeken? Ik zat ook te kijken naar Takamatsu als uitvalbasis voor Naoshima en Teshima want de Ritsurin Garden ziet er ontzettend mooi uit en wellicht ook zeker een bezoekje waard? Een volgensmij zijn de twee eilanden vanaf Takamatsu ook goed te bereiken?
  Tevens vraag ik mij af of je een bezoek aan Teshima Art museum al dagen/weken vooraf moeten boeken gezien de drukte in het hoogseizoen? Weet u dat toevallig? En hetzelfde voor Chichu Art Museum?

  Verder vroeg ik mij af of u nog goede tips heeft wat betreft onsen in de buurt van Takayama? Ik zit namelijk nog te twijfelen om naar Takayama te gaan aangezien het toch vrij ver is en er wellicht in Hakone ook genoeg gelijkwaardige onsen te bezoeken zijn? Lastig deze keuzes allemaal, want er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken, maar dat kan helaas niet allemaal. Zo heb ik ook overwogen om naar Himeij te gaan of naar Hiroshima. Maar uiteindelijk leek mij Hiroshima wel heel indrukwekkend en goed te combineren met Miyajima.

  Heel erg bedankt voor uw hulp!


  #40757

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Goedemorgen Linda,

  Takamatsu is ook een prima uitvalsbasis om Naoshima en Teshima te bezoeken. De boottrip naar de eilanden duurt wel wat langer en de dienstregeling is wat minder frequent.

  Beide eilanden in 1 dag bezoeken is krap maar te doen als je in Tamano verblijft. Vanaf Takamatsu zou ik dat niet doen.

  Voor het Chichu Art Museum wordt het sterk aangeraden om online te reserveren via https://www.e-tix.jp/chichu/en/. Bij het Teshima Art Museum werken ze met tijdsloten tijdens drukke periodes.

  Wat betreft Takayama, dat is op zich al een leuke stad om te bezoeken. In de buurt van Takayama ligt Shirakawago, een UNESCO Werelderfgoed dorp met traditionele huizen met rieten daken. Als het je echt om de onsen gaat dan kun je inderdaad beter in Hakone blijven, maar als je een prachtige historische stad wilt bezoeken is Takayama een bestemming die je niet mag missen.

  Goede reis!

  Gr. Wouter


  #40758

  Linda
  Bijdrager

  Goedenavond Wouter,

  Bedankt voor uw bericht. Ik heb nu inderdaad twee dagen genomen voor de eilanden om 1 dag Naoshima te bezoeken en 1 dag Teshima te bezoeken.
  Ik zal ook vooraf een reservering maken voor het Chichu Art Museum. En heb verder Takayama opgenomen in mijn reis want het lijkt mij inderdaad heel bijzonder om deze historische stad te bezoeken.

  Heel erg bedankt voor uw info!

  Gr. Linda

  • Deze reactie is gewijzigd 4 maanden, 3 weken geleden door  Linda.

  #40760

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Goedemorgen Linda,

  Blij dat ik je kon helpen 😊. Goede reis!

  Gr. Wouter


6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.