Shikoku

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Marijn 2 jaren, 4 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #29502

  Marijn
  Bijdrager

  Graag willen mijn man en ik in mei een reis maken naar Japan, naast Hiroshima en Osaka, waar we een paar dagen zullen verblijven, willen we onze vakantie via Awaji voorzetten op Shikoku en daar een week of 2 dmv een huurauto het eiland verkennen. Wij zijn benieuwd of er op dat eiland ook zoiets bestaat als een vakantiehuisje of appartement om te huren. Tot op heden schijnt het lastig, dan wel onmogelijk te zijn. Is dat ook echt zo, of heeft iemand nog tips of er mogelijkheden zijn voor het huren van een huisje (naast Airbnb en booking.com).
  Of zijn er goede tips voor hotels, ryokans of andere overnachtingsplekken buiten de grotere steden op Shikoku. Alvast dank voor uw reactie


  #29569

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Marijn,

  Welkom bij Ervaar Japan. Leuk dat je ons gevonden hebt. Shikoku is een fantastisch stukje Japan. Ik ben er zelf eind 2015 geweest. Zie mijn verhalen over de wildernis en de spiritualiteit die ik daar vond.

  Ik was er ook met de auto, en dat is absoluut de beste manier om Shikoku te verkennen. Ik ben zelf alleen aan de oostzijde van het eiland geweest, maar als je een de westzijde terecht komt moet je echt Dogo Onsen proberen in Matsuyama (klik op de Translate knop rechts boven aan de site).

  Vakantiehuisjes zijn er niet in echt in Japan zoals wij die kennen. Er zijn wel een aantal campings te vinden die ook huisjes hebben staan.

  Voor het vinden van leuke ryokans raad ik je Japanican aan. Dat is een soort Booking.com maar dan voor ryokans.

  Nog even een schaamteloze plug :). Mocht je nog geen huurauto geboekt hebben, kijk eens op onze pagina over huurauto’s.

  Veel plezier met het plannen, en als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

  Gr. Wouter

  • Deze reactie is gewijzigd 7 maanden, 3 weken geleden door  Wouter.
  • Deze reactie is gewijzigd 4 maanden geleden door  Wouter.
  • Deze reactie is gewijzigd 4 maanden geleden door  Wouter.
  • Deze reactie is gewijzigd 4 maanden geleden door  Wouter.
  • Deze reactie is gewijzigd 4 maanden geleden door  Wouter.

  #29654

  Marijn
  Bijdrager

  Hallo Wouter,

  dank je wel voor je bericht met alle informatie, heel fijn en heel nuttig. Ik ga ermee aan de slag. Het idee om Shikoku te bezoeken komt geheel van jou en van jouw site, ik heb je verhalen gelezen, werd geïnspireerd en dacht meteen laten we daar een rondreis maken. Dus je site is echt de moeite waard.
  Heb nog wel een paar vragen. Ik denk dat wij ons verblijf op Shikoku ook heel goed zelf kunnen plannen ipv een reisbureau, zeker met de tips die jij gaf. Denk je dat we dat ook kunnen doen met Hiroshima en Osaka/Kobe. (heb jij toevallig nog tips voor een hotel daar, hoeft niet midden in de stad)
  En is de huurauto alleen in de buurt van een vliegveld op te halen of zitten die bijv ook dichtbij of in de buurt van Osaka of Kobe.
  Hoop dat ik je deze vragen nog even mag stellen. Alvast dank, groeten Marijn


  #29657

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Marijn,

  Wat leuk om te horen dat jullie naar aanleiding van mijn posts besloten hebben naar Shikoku te gaan :).

  Osaka/Kobe en Hiroshima zijn ook prima zelf te plannen hoor. Zelf zit ik liever in Kobe dan in Osaka in een hotel. Ik vind de sfeer in Kobe erg prettig. Ik vindt zelf de hotels van Daiwa Roynet erg prettig. Die zitten zowel in Kobe als in Hiroshima. Er zijn ook wel ryokan in die steden maar die zijn over het algemeen enorm duur. Een ryokan is meer iets wat buiten de stad past ook in mijn optiek.

  Huurauto’s zijn niet alleen op de vliegvelden op te halen hoor. Bij de meeste grote stations zitten ook autoverhuurbedrijven in de buurt. Het grootste obstakel daar is echter dat ze er niet aan gewend zijn met buitenlanders die gaan Japans spreken om te gaan. Op de luchthavens spreekt men Engels en vindt men buitenlandse rijbewijzen niet vreemd. Dat wil niet zeggen dat het niet lukt hoor. Nissan en Toyota zijn de grote spelers en hebben ook allebei een Engels-talige website.

  Succes met het plannen, en laat maar weten als je meer vragen hebt hoor :).

  Gr. Wouter


  #29702

  Marijn
  Bijdrager

  Dag Wouter,

  Dank weer voor je nuttige informatie, zeer welkom.
  Ondertussen al een en ander opgezocht en uitgezocht.
  En wederom nog een vraag, want ik vind mooie Ryokans en ook lodge’s op Shikoku. De vraag blijft even, hoe is het slapen. Een futon is aangenaam voor een nacht begrijp ik, maar daarna voor de westerling die matras is gewend toch wel een ding. Hoe is jouw ervaring? en hoe ontdek je of ze in een Ryokan/lodge wellicht ook ander slaapgoed hebben. Zou het bijv. raar zijn om een luchtbed me te nemen. Naar mijn mening, maar dat check ik even, is de kans groter dat een Ryokan/lodge op een rustiger gelegen plek buiten de stad ligt dan een westers georiënteerd hotel?

  En stel dat je 3 plekken op Shikoku zou moeten kiezen waar je mag verblijven een paar dagen, welke zouden jouw voorkeur dan hebben? 🙂

  Hoor het graag,
  alvast dank,
  groeten
  marijn


5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.