TEFL cursus

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Mel 3 jaren, 3 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #10221

  Lucas
  Bijdrager

  Hi Wouter,

  Ik rond in juli 2016 mijn bachelor commerciële economie af. Ik wil heel graag een TEFL-cursus doen in september, maar lees dat een gerenommeerde cursus zoals bv Oxford TEFL €1500 kost. Hoe heb jij dit gedaan? Ik ben van plan om dit 5 jaar te doen en dan te proberen door te groeien binnen een school, is dit mogelijk? Kan je dit werk voor een lange tijd doen? Wat verdiende jij netto per maand? Waarom doe je het nu niet meer? Welke tips kan je mij meegeven?

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Lucas
  26 jaar


  #10223

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Lucas,

  Voor werk bij een commerciële talenschool is TEFL meestal niet vereist hoor. Het helpt overigens wel bij je visum aanvraag. De grotere talenscholen hebben hebben een eigen curriculum en doen dus ook hun eigen training. Voorkennis is daarbij niet vereist.

  Ik heb zelf wel een TEFL cursus gedaan om toch wat achtergrond te leren over het les geven. Ik heb destijds deze gedaan: https://www.i-to-i.com/tefl-courses/.

  Doorgroeien is zeker mogelijk, afhankelijk van de school. Ik ben bij iTTTi Japan na 2 jaar regio supervisor geworden. Het is zeker werk wat je langere tijd kan doen. Ik heb het zelf 5 jaar gedaan, en ken mensen die het hun leven lang blijven doen.

  Wat salaris betreft verdiende ik als leraar 250.000 yen bruto per maand en als supervisor 280.000 yen bruto per maand. Daarmee viel ik in de 10% belasting schaal. Per maand hield ik dus respectievelijk 225.000 en 252.000 yen netto per maand over. Kijk eens hier voor een indicatie van de kosten van het dagelijks leven om die bedragen in perspectief te plaatsen.

  Ik hoop dat dat je verder helpt. Als je verder vragen hebt hoor ik het graag.

  Gr. Wouter


  #10355

  Mel
  Bijdrager

  Dag Wouter,

  Ik zag op de website van ITTI dat je daar 10 (betaalde) vakantiedagen krijgt. Is dat niet heel weinig als je je familie in Nederland/België wil bezoeken?
  Weet jij of het mogelijk is om ook onbetaalde vakantiedagen te nemen als je daar zou werken?

  Alvast bedankt voor de informatie,
  Mel


3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.