Tips reisschema

Tags: 

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #40809

  Tamira&Sauer
  Bijdrager

  Hoi,

  Wij gaan vanaf 5 t/m 26 juli een rondreis maken door Japan.
  We komen 6 juli aan op Narita Airport en heb in Narita voor 2 nachten een hotel geboekt om even te acclimatiseren. Vanaf daar willen we door naar Tokio waar ik t/m do 11 juni een hotel geboekt heb.
  Daarna wilden we eigenlijk richting mount fuji om die ook te beklimmen met een berghutovernachting maar in het weekend schijnt het heel druk te zijn las ik dus wilden we dat eigenlijk proberen door de weeks te doen.
  Wat is jouw advies?
  Na de mount fuji willen we eigenlijk tot rust komen bij Koyasan met een tempelovernachting.
  Verder willen we Kyoto, Osaka en Nara ook nog bezoeken maar we weten nog niet echt in hoeveel dagen en welke volgorde. We zijn eigenlijk meer natuurmensen dus weet niet zo goed waar we goed aan doen. Goede tips?
  Yakushima bijvoorbeeld lijkt me qua natuur geweldig maar is dat in te plannen in 3 weken.? We willen wel een JR pass voor 3 weken bestellen.
  En eigenlijk willen we niet teveel aan een reisschema vast zitten maar ik begrijp van meerdere blogs en sites enz dat het toch wel moeilijk is om op op de bonnefooi aan overnachtingen te komen.
  Misschien teveel vragen maar hoop dat je ons iets verder op weg kan helpen.

  Groetjes Tamira en Chris


  #40810

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Tamura & Chris,

  Leuk dat jullie ons forum gevonden hebben 😊.

  Voor het beklimmen van Mt. Fuji moet je je niet af laten schrikken door berichten over drukte. De berg kan maar een aantal weken per jaar beklommen worden, dus het is sowieso druk in die periode. De aanwezige faciliteiten kunnen aardig om gaan met deze drukte. Als je het in je schema doordeweeks kunt doen, zou ik dat zeker doen. Lukt dat niet, dan heb je ook in het weekend een onvergetelijke ervaring hoor.

  Koyasan is prachtig. Kyoto en Nara mag je eigenlijk niet overslaan. Ik heb zelf in Osaka gewoond en het is een toffe stad om in te wonen, maar om nou te zeggen dat je Osaka gezien moet hebben… nee. Zeker niet als je liever de natuur in gaat.

  Dan kun je na Kyoto en Nara wellicht beter door reizen naar Fukuoka of Nagasaki en toch proberen om Yakushima in je schema te werken.

  Let wel op, in juli is het ontzettend warm in Japan. Houd rekening met temperaturen van tussen de 35 en 40 graden en een hoge luchtvochtigheid. Als jullie van plan zijn om een van de lange wandelingen te maken op Yakushima, plan dan wel op de warmte.

  Veel plezier met plannen!

  Gr. Wouter


  #40817

  Tamira&Sauer
  Bijdrager

  Bedankt voor je reactie Wouter!

  We gaan verder puzzelen met het reisschema.

  Nog een andere vraag.. wat adviseer qua aanschaf voor Wi-Fi.

  We willen een tablet en telefoon meenemen. Omdat we niet alle hotels nu al willen vast zetten en willen we daar misschien nog dingen kunnen boeken en hebben ook google Maps nodig.

  Of adviseer je juist wel alles al te boeken? Las op sommige blogs dat dat wel de voorkeur heeft in japan maar we willen eigenlijk zelf niet aan te strak schema zitten. Wat is jouw advies?

  Bedankt alvast.

  Groetjes Tamara en Chris


  #40818

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi weer,

  Het is niet persé nodig om alles al van te voren strak te boeken hoor. Ook niet in Japan. Zeker via Booking.com of Hotels.com kun je vaak nog voor dezelfde avond een hotel vinden.

  En dan is het inderdaad wel handig om online te zijn. Ik heb zelf de beste ervaring met data-only simkaarten, niet de pocket WiFi die je kunt huren. De belangrijkste afweging is de kosten. Koop je een data-only simkaart dan ben je (per simkaart) minder dan 30 euro kwijt. Huur je voor 3 weken een pocket WiFi apparaat dan kost je dat al snel meer dan 100 euro.

  Je kunt eenvoudig een simkaart kopen uit een verkoopautomaat op iedere internationale luchthaven in Japan.

  Gr. Wouter


4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.