toeristen visa naar werk visa

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 2 jaren, 8 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #23382

  Kevin
  Bijdrager

  Beste allen,

  Ik weet dat veel soortgelijke vragen zijn gesteld en er veel informatie beschikbaar is op het internet. Maar iedere situatie is uniek en zo zou ik ook graag inzicht vragen omtrent die van mij. Ik ben dit jaar begonnen aan mijn master, maar dit is niet wat ik er van had verwacht. Ik zou volgend jaar graag met een andere master beginnen en dit jaar benutten om als Engels leraar in Japan te werken (een kans die zich na m’n master niet meer zal voordoen i.v.m. aansluitende baan etc.)

  Mijn situatie is als volgt:

  – Zojuist afgestudeerd voor Bachelor of Science in Psychology
  – Spreek Engels op native niveau (Toefl score: 108)
  – Half jaar in de V.S. gestudeerd (dus niet de 12 jaar Engelstalig onderwijs die ik soms als vereiste voor non-native sprekers tegenkom, klopt dit?)
  – Blank (dit schijnt een verschil te kunnen maken voor sommige werkgevers)
  – Weinig werkervaring, wel bijles gegeven aan jonge kinderen tijdens mijn studie
  – Vriendin die in Japan woont in Kanagawa nabij de grens van Tokyo en onderdak kan bieden (trouwen is nog geen optie)

  Gegeven mijn situatie, hoe groot is het risico dat ik binnen mijn 3 maanden verblijf op mijn toeristen visa geen baan (als Engels leraar) kan vinden die mij een werk visa zullen geven? Zijn er mensen die met minder aan een werk visa zijn gekomen terwijl ze in het land waren? Alvast bedankt!


  #23483

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Kevin,

  Leuk dat je met je vraag op Ervaar Japan terecht gekomen bent. Laat ik direct antwoord geven op je hoofdvraag. Het risico dat je niet binnen 3 maanden een baan vindt is zeker aanwezig. Hoe groot dat risico is kan ik niet inschatten. Het hangt namelijk af van bij welk bedrijf je een baan vindt en of ze willen proberen de visum aanvraag in gang te zetten. Dan hangt het daarna af van de beambte die je aanvraag beoordeeld.

  Ik denk overigens wel dat er kansen liggen voor je. Zoals ik het lees is je insteek om je geluk te gaan proberen met een toeristenvisum. Ik zou je aanraden om direct bij aankomst de lokale “scene” in Kanagawa te verkennen. In de meeste regio’s kom je in plaatsen waar de lokale buitenlandse bevolking komt prikborden met vacatures tegen. Richt je pijlen op een lokale, kleinere werkgever. Bij de grote talenscholen loop je wellicht tegen een muur aan.

  Er zijn overigens zeker in de buurt van Tokyo ook vacatures te vinden in andere branches. Horeca en toerisme zijn er ook nog, hoewel Engels geven absoluut de hoofdmoot is. Houd de vacatures op GaijinPot in de gaten. Wellicht zit daar wat tussen.

  En van mijn kant op persoonlijk vlak alle begrip voor je situatie. Been there doen that zullen we maar zeggen. Ik ben inmiddels 8 jaar met haar getrouwd. Waar een wil is, is een weg. En mocht het nou na 3 maanden niet gelukt zijn, dan kun je altijd een goedkoop vliegticket boeken naar Zuid-Korea. Na een paar dagen daar begin je in Japan gewoon weer met een toeristenvisum voor 3 maanden.

  Succes, en ik hoor graag hoe het je vergaat.

  Gr. Wouter


  #23384

  Kevin
  Bijdrager

  Hoi Wouter,

  Bedankt voor je sympathieke bericht. Je laatste suggestie, het zogenaamde border hoppen, heb ik ook overwogen mocht ik in die 3 maanden geen werk visa krijgen. Ik heb alleen vernomen dat dit nogal een risicovolle onderneming is omdat het nogal wat vraagtekens oproept bij de douane als je na 3 maanden weer meteen terugkeert. Ik vraag me af of het feit dat ik afgelopen 2 sept. ben teruggekomen van 2 maanden vakantie japan niet zelfs al een probleem zal opleveren bij de douane als ik eind deze maand zou terugkeren voor 3 maanden.

  Groet,

  Kevin


  #23485

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Kevin,

  Ik zelf gelukkig dat probleem nog niet bij de hand gehad, maar een vriend van me in Japan heeft het zo een jaar volgehouden. Toen is hij getrouwd en was zijn probleem opgelost. Hij vertelde me dat zolang je ook weer een ticket hebt Japan uit het geen probleem is. De douane wil vooral weten dat je niet langer blijft dan je visum toestaat.

  Je zult in ieder geval geen probleem hebben de eerste keer Japan in. Ik hoop dat je binnen 3 maanden werk vindt, dan is het een non-issue.

  Gr. Wouter


4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.