Troonsafstand keizer Akihito 30/04

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 4 maanden, 3 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #40727

  pirreke
  Bijdrager

  De twee laatste weken van april zal ik in Osaka en omstreken verblijven. Vertrek op 1 mei. Keizer Akihito zal troonsafstand doen op 30 april en in die week zullen er veel feestelijkheden plaats hebben. 27,28,29 en 30 april zouden zelfs feestdagen zijn. Iemand een idee welke bijzondere activiteiten worden georganiseerd?


  #40728

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste pirreke,

  Leuk om te horen dat je binnenkort naar Japan gaat. Je zou verwachten dat er wel een en ander te doen is tijdens de troonsafstand van Akihito en de kroning van zijn opvolger.

  Maar… dat valt wat tegen.

  Dit is de eerste keer dat een Japanse keizer troonsafstand doet in recente geschiedenis. Troonopvolging betekende tot op heden dat er een keizer overleden was. Alle rituelen van troonopvolging vinden dus traditioneel plaats in een periode waarin de keizerlijke familie in rouw is. Niet echt een periode voor festiviteiten dus.

  De viering ter ere van de nieuwe keizer vindt pas plaats op 22 oktober. Die dag is dit jaar een nationale feestdag.

  Wel valt de troonsafstand van Akihito in Golden Week, een cluster van nationale feestdagen. 30 april, de dag dat Akihito troonsafstand doet (om 23:59) was nog geen feestdag maar is dat dit jaar wel. Ook 1 mei, de dag dat de nieuwe keizer aantreedt is een vrije dag.

  Je zult dus geen festiviteiten vinden ter ere van de keizer. Wel hebben veel Japanners 10 dagen achter elkaar vrij. Tijdens Golden Week is het altijd druk bij de toeristische trekpleisters en dat zal dit jaar niet minder zijn.

  Goede reis!

  Gr. Wouter


  #40731

  pirreke
  Bijdrager

  Bedankt, Wouter. Spijtig, want ik had me al verheugd op bijzondere activiteiten. Hoe dan ook zal er zonder die feestelijkheden ook wel genoeg te zien zijn, hè? 🙂


  #40732

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste pirreke,

  Je zult je hoe dan ook niet hoeven te vervelen hoor 😊👍🏻

  Gr. Wouter


4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.