Vakantie Japan vervoer langere tijd

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 7 maanden, 2 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #40451

  trstan
  Bijdrager

  Hallo,
  Ik wil volgend jaar in mijn tussenjaar van school (ik ben dan 18) 3 maanden naar japan gaan. maar ik wil door het hele land gaan reizen, ik ben autoliefhebber.

  Maar ik vind het te duur om een auto te huren voor 3 maanden (€250 per week). wat zijn de regels om in japan een auto te kunnen bezitten. en is het het dan uiteindelijk nog waard?

  mvg,
  tristan


  #40456

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Tristan,

  Leuk dat je met je vraag op onze site terecht gekomen bent.

  3 maanden door Japan rijden is absoluut de ultieme roadtrip! Als je voor € 250 per week een auto huurt kost je dat voor 3 maanden dus € 3.000. Inderdaad best een bedrag. In theorie kun je voor dat bedrag in Japan ook een redelijke tweedehands auto kopen, maar heel veel goedkoper dan € 3.000 wordt het niet.

  En dan kom je terecht bij de haken en ogen van het bezitten van een auto in Japan. Als je een auto wilt kopen zul je voldoende Japans moeten spreken om de transactie te kunnen voltooien. Bovendien moet je bewijs kunnen voorleggen dat je een parkeerplaats hebt voor je auto. Je mag in Japan namelijk niet zomaar je auto op straat parkeren, daar zijn de starten te druk en te smal voor. Je zult dus, puur om een auto te kunnen kopen, een parkeerplaats moeten huren. Dat kost je al snel € 500 per maand.

  Alles bij elkaar genomen denk ik dat huren in jouw geval de beste optie is en bovendien de voordeligste als je alle bijkomende kosten mee telt.

  Ik hoop dat je hier verder mee komt. Succes met plannen!

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.