verhuizen/ werken in Japan

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 3 jaren geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #12869

  John

  hallo, ik zou graag naar Japan willen verhuizen voor aantal jaren (of langer). ik ben chef uit gastronomische restaurants en hotels waaronder enkele top michelinsterren restaurants. in mijn jeugd heb ik op de high school usa gezeten en Japanse studies gedaan. zeer mooi, zeer mooie maar moeilijke taal..alleen het schrijven al! met mijn martial arts achtergrond ben ik er nu uit..ik wil daarheen verhuizen.

  hoe pak ik het aan? ik merk op vele vacature sites dat er gevraagd wordt ‘om al in japan op het moment van solliciteren te wonen’. ieder tip/ advies is meegenomen.

  arigatou gozaimasu


  #12935

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste John,

  Leuk dat je met je vraag op Ervaar Japan terecht gekomen bent. Je hebt een mooie ambitie en zoals het ernaar uitziet ook redelijk wat werkervaring en doorzettingsvermogen. Dat zal je van pas komen.

  De belangrijkste reden waarom gevraagd wordt om vanuit Japan te solliciteren is het visum. Als je al in Japan bent heb je, tenzij je op een toeristenvisum binnen bent, een geldige werkvergunning. Ieder bedrijf kan makkelijk je bestaande werkvergunning overnemen, maar om een nieuwe werkvergunning aan te vragen heeft wat meer voeten in de aarde.

  Ik zou in eerste instantie eens kijken naar de visum categorieën waar je voor in aanmerking komt. Chef wordt als eerste voorbeeld genoemd voor de categorie Skilled Labor. Hier vind je meer info over dat type visum. Wellicht kom je voor meerdere categorieën in aanmerking.

  Vervolgens loop ie tegen een soort kip-ei probleem aan. Je moet een geldig visum hebben om in Japan te kunnen werken maar de meeste bedrijven willen je alleen aannemen als je een geldig visum hebt. Je hebt er wat geluk voor nodig maar er zijn ook bedrijven die bereid zijn om je te helpen bij de eerste aanvraag van een werkvergunning. Ik denk dat in jouw geval dat je moet proberen om via persoonlijke contacten en je netwerk iets te vinden.

  Houd daarbij vooral in ie achterhoofd dat je in eerste instantie een sponsor zoekt voor je werkvisum. Als er een restaurant is dat je aan wil nemen als bordenwasser en je wil sponsor, grijp die mogelijkheid met beide handen aan. Als je eenmaal een werkvergunning hebt kun je op zoek naar iets anders.

  Ik hoop dat dit je een klein beetje op weg helpt. Als je verdere vragen hebt zal ik graag proberen om je te antwoorden. En als het gelukt is, laat het ook even horen :).

  Groet,
  Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.