Visa vrijwilligerswerk

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 7 maanden, 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #39267

  Eva
  Bijdrager

  Hoi!

  Mijn vriend en ik zouden graag voor ong 2 weken tijdens onze rondreis in Japan vrijwilligerswerk willen doen via bv Workaway (helpen in een guesthouse of op een boerderij). Dit gaat dan om werk in ruil voor onderdak, dus absoluut niet voor geld. We kunnen alleen echt nergens duidelijkheid vinden of dit mogelijk is met een normaal toeristen visa. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Groetjes,
  Eva


  #39276

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Eva,

  Leuk dat je ons Japan forum gevonden hebt :). En ook direct goed nieuws! Je mag in Japan zonder problemen op een boerderij of in een guesthouse helpen in ruil voor onderdak, zolang je maar niet langer dan 90 dagen achtereen in het land verblijft.

  Misschien ken je de organisatie WWOOF al. Dit is een organisatie die je kan helpen als je nog op zoek bent naar een leuk adresje. Op hun website staat ook een stukje over visa.

  Veel plezier en goede reis!

  Gr. Wouter


  #39381

  Mira
  Bijdrager

  Hi Wouter,

  Toevallig zit ik precies met dezelfde vraag. Op de website workaway (ook voor vrijwilligerswerk) wordt af en toe aangegeven dat je wel een visum nodig hebt omdat de overheid het ziet als ‘werk’. Ze verwijzen dan naar een working holiday visum, echter valt Nederland niet onder de landen waar je zo’n visum mee kan aanvragen.

  Weet jij hoe dit zit? Is er een verschil in vrijwilligerswerk wat je wel en niet mag doen?

  Groet,

  Mira


  #40394

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hi Mira,

  Zolang je geen loon ontvangt (en je je dus ook niet hoeft te registreren bij de Japanse belastingdienst) en je niet langer dan 90 dagen in Japan verblijft heb je feitelijk geen visum nodig.

  In het geval van WWOOF gaat het vaak om een week of twee en draait het echt om de ervaring.

  Hoewel het feitelijk niet nodig is zullen er best aanbieders zijn die het zelf ook niet precies weten en voor de zekerheid een werkvergunning als eis stellen. Volgens mij heeft dit niet te maken met het soort werk maar met de persoonlijke instelling en inzichten van de aanbieder van het werk.

  Blijf dus vooral zoeken :).

  Gr. Wouter


4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.