Werken als verpleegkundige

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 6 maanden, 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #30945

  Jason
  Bijdrager

  Het is mijn droom om een minimaal een jaar te kunnen werken in Japan. Zelf ben ik Hbo-verpleegkundige en ben ik al op zoek naar waar ik allemaal rekening mee moet houden en moet regelen. Echter is er weinig info hierover. Weet iemand mij hier iets meer over te vertellen?


  #30948

  Danielle
  Bijdrager

  Al ben ik niet echt een deskundige op dit gebied, weet ik wel dat op de website Joho.nl bijvoorbeeld een vacature staan dat je aan de slag kunt gaan binnen een organisatie met het helpen van verstandelijk gehandicapten. Ik weet niet of dit helpt maar ik dacht ik post het even!

  https://www.joho.nl/landen/Japan/#werken


  #37093

  Nikki
  Bijdrager

  Hoi Jason,

  Heb je inmiddels misschien al iets aan info gevonden? Ik heb net als jij ook hbo-v gestudeerd en zou het geweldig vinden om voor langere tijd in Japan aan het werk te gaan (misschien ook wel in een andere functie..)

  Groetjes,
  Nikki


  #40569

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Jason,

  Ik weet niet of je inmiddels al verder bent met je zoektocht. Er is een vereniging van buitenlandse verpleegkundigen in Japan. Op hun website staat wel een en ander uitgelegd.

  Zie https://fnaj.wordpress.com/additional-references/47-2/

  De Japanse overheid is bezig om het makkelijker te maken voor buitenlanders om in Japan te werken. Daarbij zit verpleegkunde in de eerste lichting banen die ze toegankelijker willen maken voor buitenlandse werknemers. Over hoe dit precies uit zal pakken is nog weinig bekend, maar er lijkt hoop te zijn.

  Gr. Wouter

  • Deze reactie is gewijzigd 6 maanden, 2 weken geleden door  Wouter.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.