Werken in Japan

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 2 jaren geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #30368

  Sarah
  Bijdrager

  Ik ben Sarah, en zou graag mijn situatie aan jullie willen voorleggen.

  Ik ben afgestudeerd aan mijn 18 jaar van TSO (Belgisch onderwijssysteem).

  Ik ben dan meteen gaan werken, maar heb ontdekt dat ik een talent voor talen heb.
  Wij zijn in Belgie zowiezo 2-talig (NL en Frans)maar leren onze 2e taal pas aan onze 10 jaar. Ik sprak echter al vloeiend engels zonder het te studeren vanaf mijn 8 jaar. Blijkbaar pik ik talen zomaar op.

  Hetzelfde gebeurde zo’n 14 jaar later, wanneer ik naar Japanse series keek, en de taal onbewust leerde. Ik ben dan maar naar avondschool geweest om de taal te studeren voor 4 jaar, en ik mag wel zeggen dat ik toch qua niveau al conversational Japans spreek. Ik ben dan ook na veel sparen naar japan gegaan, en er de tijd van mijn leven beleefd. Het was te kort, en ik zit hier beetje vast in Belgie en verlang naar een ‘change of scenery’ om het zo te zeggen.

  Ik zou dus heel graag naar Japan willen gaan om daar voorlopig een paar jaar te werken/wonen. Nu heb ik al zelfstandig research gedaan, spontane en gevraagde sollicitaties gedaan, websites afgebrowsed.
  Ik las iets over een Work holiday visa. Maar meestal vind ik niet meer informatie dan een gewone werk visa. En daar lees ik telkens dat een bachelor verplicht is. Ik ben niet in bezit noch kan ik in bezit zijn van 1 aangezien ik niet zo’n goede student ben.

  Ik dacht dan om een au pair te zijn of iets dergelijks. Ik werk in een hotel, en zou het niet erg vinden om dat daar ook te doen. Ik zit al soort van in de internationale sector. Maar het valt me echt lastig om te solliciteren ervoor want ik ben niet daar ter plaatse, en kan bijgevolg geen sponsoring krijgen denk ik. Ik zou dus eerst het land moeten binnen raken, maar ik wil mijn job niet zomaar hier in belgie opgeven zonder garantie te hebben dat ik daar iets heb om me te onderhouden (ben alleenstaand, en heb amper familie om me te ondersteunen). Ik wil gerust ook lesgeven in engels, frans of nederlands als het even kan zonder een certificaat, gewoon als conversatie persoon ofzo.

  Wat zouden mijn opties zijn?

  Groetjes!

  • Dit onderwerp is gewijzigd 6 maanden, 1 week geleden door  Wouter.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 6 maanden, 1 week geleden door  Wouter.

  #30370

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Goedemorgen Sarah,

  Leuk dat je in je zoektocht op Ervaar Japan terecht gekomen bent.

  Wat wit nog toe gevonden hebt over werkvisa is (helaas) correct. Een Bachelor opleiding wordt door de Japanse immigratiedienst als verplichting gesteld voor de meeste categorieën werkvisa. Om zelf je eigen lot zo goed mogelijk te sturen zou je toch nog eens kunnen overwegen om een Bachelor opleiding te proberen. In dit artikel vertel ik daar keer over.

  Au pair werk is er wel in Japan, maar er is geen speciale visumcategorie die dat dekt. Een gewoon werkvisum is daarvoor de enige oplossing, maar ja, dan zit je weer met dat Bachelor diploma.

  Wat misschien wel een optie zou zijn voor je is een stage in Japan. In de skiresorts zijn wel mogelijkheden voor een seizoen. Kijk eens op http://www.japaninternship.net voor keer informatie. Het is wellicht niet voor de tijdsduur waar je op hoopt, maar wellicht geeft het je mogelijkheden om contacten te leggen en verder te kijken.

  Laat je nog even horen hoe het je vergaat?

  Gr. Wouter

  • Deze reactie is gewijzigd 6 maanden, 1 week geleden door  Wouter.
  • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door  Wouter.
  • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door  Wouter.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.