Werken in Japan

Tags: 

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 3 jaren, 3 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #10352

  Majorie

  Hoi,

  Laat ik me even voorstellen, mijn naam is Majorie. Ben nu 1x op vakantie in Japan geweest en werd er meteen verliefd op. Wat een prachtige natuur, cultuur en vriendelijke mensen.

  Nu wilde ik graag meer zien van Japan en wil graag ervaren hoe het is om daar te wonen/werken.
  Om deze droom mogenlijk te maken
  ga ik een cursus zakelijk engels voor beginners en gevorderde volgen bij het loi. En een zelfcursus Japans voor beginners.

  Ik vroeg me af, of dit voldoende is om een kans te maken met het vinden van een baan in Japan.
  Aangezien ik ook maar een mbo niveau 3 diploma heb

  Groetjes,
  Majorie


  #10353

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Majorie,

  Het grootste probleem waar je tegenaan zult gaan lopen is niet het vinden van een baan in Japan. Als je Engels op een dusdanig niveau is dat je de taal begrijpelijk kunt maken voor Japanse studenten liggen de banen als leraar Engels voor het oprapen.

  Waar je tegenaan gaat lopen is het verkrijgen van een werkvisum. De Japanse overheid is vrij streng in de beoordeling van aanvragen. Zo hebben ze bijvoorbeeld de eis dat je om Engelse les te mogen geven in Japan je een universitaire opleiding nodig hebt. Ook moet er enige relevantie zijn. Als je een opleiding hebt gedaan tot leraar Engels dan is die relevantie duidelijk, maar je kunt bijvoorbeeld ook een opleiding in een complete andere discipline gevolgd hebben maar dan volledig in het Engels. Een universitaire opleiding is geen absolute must. Een langere periode van relevante werkervaring leidt meestal ook tot goedkeuring van een visum aanvraag.

  Ook als je een goede beheersing hebt van de Japanse taal is het verkrijgen van een visum een stuk makkelijker. Ik ken een aantal mensen die naar Japan gegaan zijn om daar eerst een intensieve cursus Japans te doen van minimaal 6 maanden die daarna hun visum hebben kunnen omzetten naar een werkvisum op basis van het resultaat van hun cursus. Dit soort cursussen zijn vrij prijzig en je hebt niet de absolute garantie dat je na afronding een baan vindt en je visum kan omzetten.

  Kortom, de bottleneck zit bij de Japanse IND. Ik ken je situatie niet en ik ben ook geen immigratiespecialist, maar ik zou je willen aanraden om je goed te verdiepen in het Japanse visum beleid en te kijken hoe je jouw persoonlijke situatie kunt matchen met de visum regels.

  Ik vermoed dat gebaseerd op wat je hierboven omschrijft het je aardig wat moeite zal gaan kosten, maar waar een wil is is een weg. Onmogelijk is het zeker niet.

  Succes!

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.