Werken in skigebied

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 1 jaar, 7 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #35631

  Rik
  Bijdrager

  Hoi Wouter,

  Wij zijn Linde en Rik en we dromen al een paar jaar van de Japanse winter. We willen niets liever dan werken in een skigebied en hebben al meerdere contacten gelegd in verschillende resorts. Waar we natuurlijk vastlopen, is het visum.

  Ik zie op andere fora dat je vertelt dat je een paar mensen kent die op basis van een toeristenvisum zwart werk doen voor maximaal 3 maanden aaneengesloten. Ik weet dat je het niet aanraadt, maar heb je toevallig contactgegevens van een van die mensen? We zien namelijk niet echt een andere mogelijkheid en we zijn avontuurlijk genoeg om het op een gokje te wagen haha.

  Een andere optie lijkt: parttime werken bij een studentenvisum. Moet je hiervoor ingeschreven staan bij een universiteit of kan het ook gewoon een taal schooltje zijn?

  Hoop dat je kan helpen!


  #35649

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Rik en Linde,

  Ja… het visum… dat is inderdaad het lastigste aspect. Een studentenvisum is inderdaad een optie en daarvoor is een inschrijving bij een talenschool voldoende. Kijk eens op websites als Go! Go! Nihon.

  Ik heb verhalen gehoord van mensen die met een studentenvisum begonnen zijn. Halverwege het winterseizoen liep het visum af maar ze hadden inmiddels hun werkgever persoonlijk leren kennen en die vond het prima dat ze het seizoen af maakten. Uiteraard kan en zal ik nooit adviseren om via een dergelijke constructie onder de radar te gaan werken in Japan.

  Als jullie al contacten gelegd hebben bij skiresorts zou je ook kunnen overwegen om te vragen of je er mag werken in ruil voor onderdak en eten. Als het jullie met name om de ervaring gaat en niet zo zeer om geld verdienen dan zou dat een, volledig legale, optie kunnen zijn.

  Ik zou me ook kunnen voorstellen dat er een eco-georiënteerd hotel is ergens in een van de ski resorts die aangesloten zijn bij WWOOF Japan. Dat is een programma wat zorgt voor werk tegen onderdak en eten op organische boerderijen maar er zitten ook wel wat hotels tussen.

  Ik hoop dat jullie hier wat verder mee komen. Succes!

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.