Werken in skigebied

Tags: 

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Michelle 3 jaren geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #12996

  Rik
  Bijdrager

  Hoi Wouter,

  Wij zijn Linde & Rik en we willen ontzettend graag werken in een skigebied in Japan. We zijn beiden geen skileraar, maar zouden graag in toerisme/horeca willen werken. We weten dat het een lastig verhaal wordt, maar we willen er toch alles aan doen om te kijken of er een mogelijkheid is.
  Weet jij welke eisen er gesteld worden aan het verkrijgen van een certificate of eligibility? Linde heeft een master diploma en rik een bachelor diploma, maar het werk waar we voor gaan sluit hier niet direct op aan. Hoe soepel is dit enigszins te verbuigen? Bijvoorbeeld: Linde heeft een masterdiploma in Kunstbeleid en heeft een tijd gewerkt bij een filmhuis. Werken in een hostel (we hebben namelijk al contact met een hostel daar) lijkt hier niet direct op aan te sluiten, maar met wat creatief gedraai kunnen we er wellicht een verhaal van maken. Heb jij enig idee hoe streng ze hier mee zijn?

  Groetjes, Linde & Rik


  #12998

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Linde & Rik,

  Leuk dat jullie met je vraag op Ervaar Japan terecht gekomen zijn. Qua diploma’s zitten jullie in ieder geval goed, dus dat is een goed begin. Als het hostel waar jullie contact mee hebben bereid is om het Certificate of Eligibility voor jullie aan te vragen dan zijn jullie al aardig op weg. Ik vermoed dat jullie standaard in de visum categorie Specialist in Humanities vallen.

  Ik vermoed dat jullie dat met een creatieve omschrijving wellicht om kunnen buigen naar de categorie Entertainer. Stel dat het hostel zou aangeven jullie te willen hebben als hosts, zonder al te veel in te gaan op de invulling daarvan, dan zou je wellicht in deze categorie kunnen vallen, wat jullie leven een stuk makkelijker maakt. Het is wel handig om jullie CV’s zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de aanvraag. Als je inderdaad kiest voor Entertainer, dan zouden jullie CV’s wel enige indicatie moeten geven van ervaring op dat gebied.

  Bovendien zou het hostel kunnen aangeven dat ze jullie graag willen hebben omdat jullie Engels spreken en ze veel Engelse gasten bedienen. Ook daar moet de CV iets concreets zeggen over jullie Engels. Wellicht hebben jullie een gedeelte van jullie opleiding in het Engels gevolgd of iets dergelijks.

  Hoe streng de Japanse IND daar mee omgaat hangt erg af van de ambtenaar die je treft. Waarschijnlijk zijn ze er in het skigebied waar jullie heen willen aan gewend, dus dat zou in theorie een voordeel moeten zijn.

  Als het echt maar voor één seizoen is en het gaat jullie vooral om de ervaring, dan zou je ook kunnen kijken of het hostel jullie in natura zou kunnen betalen (onderdak en eten) en een visum aanvragen in de categorie Cultural Activities onder het kopje onbetaalde stage.

  Ik denk dat jullie best wel wat mogelijkheden hebben. Ik zou het leuk vinden om te horen hoe het jullie vergaat. Wellicht willen jullie op een later tijdstip je ervaringen hier delen om anderen de weg te wijzen.

  Succes!

  Gr. Wouter

  • Deze reactie is gewijzigd 7 maanden, 3 weken geleden door  Wouter.

  #13016

  Michelle
  Bijdrager

  Hi Linde/Rik,

  Hebben jullie inmiddels al meer informatie? of zijn jullie al verder in het proces? Ik ben zelf (na 2 winters in Frankrijk) ook aan het kijken naar werken in Japan.

  Hoor t graag van jullie!

  Thanks 🙂

  Michelle


3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.