Zitplaatsen reserveren in de Shinkansen

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Paula 2 jaren, 3 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #29245

  Paula
  Bijdrager

  Hallo,

  In april reizen we met zes personen per trein door Japan. Hiervan reizen er twee waarschijnlijk met Japan Rail Pass. We reizen onder andere van Tokyo naar Kyoto per shinkansen en we willen hiervoor graag zitplaatsen reserveren. Is het mogelijk om vooraf zitplaatsen te reserveren voor de shinkansen van Tokyo naar Kyoto?


  #29248

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Paula,

  Leuk dat je met je vraag op Ervaar Japan terecht gekomen bent. Reserveren van Shinkansen tickets is zeker mogelijk. Met een Japan Rail Pass is het zelfs kosteloos.

  Inwisselen van de Japan Rail Pass voucher voor de daadwerkelijke Rail Pass doe je op de meeste grote stations. Reservering maak je op deze en vrijwel alle bemande JR stations in Japan. Ieder JR station met een “Midori no Madoguchi”, de groene balies, kun je stoelreserveringen maken.

  Dit kun je doen vanaf het moment dat de Rail Pass geldig is. Ik raad je aan om direct bij het inwisselen van het Japan Rail Pass voucher ook de stoelreserveringen te maken, als je tenminste je reisdatum weet.

  Veel plezier met het plannen van je reis :)!

  Gr. Wouter


  #29250

  Paula
  Bijdrager

  Hoi Wouter,

  Bedankt voor je snelle reactie op mijn vraag.

  Ik heb begrepen dat het in de shinkansen mogelijk druk is in april en daarom zou ik graag vanuit Nederland, of in ieder geval voor vertrek, de zitplaatsen reserveren. Is dit mogelijk, en zoja, hoe?

  Als het niet mogelijk is om vanuit Nederland te reserveren, dan begrijp ik dat ik bij een groen loket terecht kan op een groot station. Hoe groot is de kans dat de treinen vol zitten als ik ter plaatse een zitplaats probeer te reserveren?

  Gr. Paula


3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.