Zoeken van werk en wonen japan

Tags: , ,

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Carina 2 jaren, 10 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #13540

  Carina
  Bijdrager

  Hallo ik ben carina
  ik ben net terug van een maand in japan te verblijven

  Ik zou graag in japan wonen en werken ergens volgend jaar

  Graag zou ik wat hulp willen in ver band met het zoeken van werk

  Vriendelijken groeten

  Carina


  #13547

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Carina,

  Leuk dat je terecht gekomen bent op Ervaar Japan. Op onze site vind je de basisinformatie over wat er allemaal komt kijken bij werken in Japan. Lees dat eerst eens op je gemak door. Als je daarna nog specifieke vragen hebt hoor ik het natuurlijk graag.

  Gr. Wouter


  #13551

  Carina
  Bijdrager

  Hey wouter

  Ik ben gezien dat japan veel vraagt voor engelse leraren

  Ik heb niet gestudeerd als leerkracht, ik heb geen ervaring op gedaan en mijn engels is niet mijn moedertaal

  Groetjes

  Carina


  #13553

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Carina,

  De makkelijkste manier om in Japan aan het werk te komen is als leraar Engels. Hiervoor heb je een Bachelor diploma nodig en ruime aantoonbare ervaring met de Engelse taal. Aantoonbare ervaring is bijvoorbeeld een Bachelor volledig gedaan in het Engels of meerdere jaren werken en wonen in een Engels-talig land.

  Ik weet niet wat je achtergrond is. Wellicht heb je geen Bachelor diploma. In dat geval zal je op zoek moeten naar iets in je vakgebied.

  Gr. Wouter


  #13654

  Carina
  Bijdrager

  Hey wouter

  Ik heb inderdaad geen Bachelor diploma

  Ik heb haarverzorging gevolgd en ben nu aan het bij DHL

  ik zorg wel heel graag in japan willen werken

  Groetjes carina


  #13655

  Dwayne
  Bijdrager

  Ik ben dwayne ben 25 en heb een vraag over leraar Engels worden in Japan , ik gebruik Engels woord en Schrift voor bijna alles vooral door gaming maar ik heb geen opleiding noch ervaring en ik zag dat je voor een bachelor opleiding te starten minimaal mbo4 hebben ook dat heb ik niet maar ik ben wel geintreseerd naar werken in Japan.


  #13556

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hi Carina,

  Wellicht kan je wel iets met je achtergrond in haarverzorging. Er zijn in Tokyo een aantal Engelse salons die wellicht vacatures hebben. De meest bekende is Assort. Je zou eens contact kunnen zoeken met ze om te kijken of er mogelijkheden zijn. Ik vermoed dat ook daar het visum het grootste struikelblok zal zijn. Ik heb echter persoonlijk geen ervaring in dit vakgebied dus hoe dat precies zit met het visum weet ik niet. Wellicht weten ze bij Assort meer.

  Gr. Wouter


  #13557

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Dwayne,

  Helaas vereist de Japanse IND een Bachelor diploma voor iedereen die aan de slag wil als leraar Engels in Japan. Daar is geen weg omheen.

  Niet voor alle categorieën werkvisum is per definitie een Bachelor diploma vereist. Voor bepaalde vakgebieden is een x aantal jaren relevante ervaring of een diploma lager dan Bachelor voldoende.

  Ik hoop dat je hier wat verder mee komt.

  Gr. Wouter


  #13658

  Dwayne
  Bijdrager

  Beste Wouter

  Ik vond net op ncoi hogeschool dat ik een bachelor opleiding leraar Engels kan volgen alleen zit ik dan nog met een tekort aan ervaring.


  #13559

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hi Dwayne,

  Die opleiding geeft je in ieder geval de juiste papieren om het te gaan proberen in Japan. Omdat de opleiding zelf al erg relevant is, zal de Japanse IND waarschijnlijk verder geen aanvullende ervaring vereisen om je een werkvisum te verlenen.

  Let wel op, niemand kan je van te voren 100% garantie geven dat je visumaanvraag goedgekeurd wordt. Denk dus goed na over je opleiding en kies iets wat je sowieso graag zou willen doen.

  Succes!

  Gr. Wouter


  #23349

  Kefvin
  Bijdrager

  Ik heb een Bachelor Bedrijfseconomie en loop met de gedachte rond te emigreren naar Japan. Dat is dus geen Bachelor in Engelse taal, maar ik heb wel certificaten van BEC (C2) en TOEFL. Maak ik hiermee kans om les te geven in Engels? Het gaat mij er dan om dat ik een werkvergunning krijg, daarna wil ik werk zoeken dat meer gerelateerd is aan mijn studie.


  #23351

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Beste Kefvin,

  De beoordeling daarvan is uiteindelijk aan de Japanse IND. Ik denk dat je een redelijke kans maakt, maar ik raad je aan om gewoon bij een paar talenscholen sollicitaties uit te zetten. Als de talenschool op basis van je CV besluit dat het de moeite waard is om een aanvraag in te dienen bij de Japanse IND dan zullen we je waarschijnlijk uitnodigen voor een vervolgstap. Wij hebben zelf een sollicitatieformulier op de site staan voor iTTTi Japan, maar kijk ook eens naar de andere grote talenscholen.

  Succes!

  Gr. Wouter


  #23475

  Kefvin
  Bijdrager

  Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga het proberen!


13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.