Zuid-Korea en Japan

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wouter 2 weken, 4 dagen geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #40812

  annemarie
  Bijdrager

  Goedemiddag,

  Wat een fijne site!
  Ik ben eerder in Japan geweest en heb toen de highlights bezocht en ben toen helemaal verliefd geraakt op Japan. Nu ga ik alleen, van 4-22 juli. Ik was zo stom om een retour Tokio te boeken, dus daar zit ik aan vast. Ik wil graag nu de eilanden van Japan bezoeken, maar weet niet goed welke te kiezen. Vooral bijzondere natuur en duiken staan daar op mijn lijstje.

  Mount Fuji was de vorige keer in de wolken, ik reis natuurlijk in een hele hete periode, dus wil ‘s morgens en laat in de middag van alles ondernemen.

  Verder wil ik een paar dagen naar Zuid-Korea, met het vliegtuig vanuit Tokio heen, met de veerboot vanuit Busan terug naar Fukuoka. Ik kom er alleen maar niet uit. Ik reis graag low-budget, leuke hostels met liefst eigen kamer, heb een internationaal rijbewijs en zit te vechten met die JRpass, die had ik de vorige keer en was fantastisch, maar ik zou nu eigenlijk op 8 juli naar Seoul willen en dan dus 5 dagen, maar dan wordt het moeilijk om een 1 week of 2 weken JR-pass te nemen. Ik kan ‘m niet splitsen toch?Een week wel, een week niet en dan weer wel?

  Kortom, terwijl ik normaal heel goed weet wat ik wanneer waar wil, kom ik er nu niet uit. Ik blijf steeds hangen bij de plaatsen waar ik al geweest ben: Tokio, Kyoto, Osaka, Hujeimi, Hiroshima, Beppu, Nara. Met name Kyoto vond ik geweldig en Hiroshima heel indrukwekkend. (en Beppu vond ik mwah) Heeft iemand een geweldig reisschema, goede ideeën of ervaringen?

  (of wil iemand een stuk mee met een huurauto:) dan hoor ik het heel erg graag.


  #40815

  Wouter
  Sleutelbeheerder

  Hoi Annemarie,

  Leuk dat je ons forum gevonden hebt! Een tweede keer in Japan is een mooi moment om wat verder te kijken dan de grote bestemmingen. Als je wilt duiken dan zit je op de eilanden van Okinawa prima. Het aanbod van budget airlines voor binnenlandse vluchten neemt langzaam maar zeker toe. Op deze pagina geven we een overzicht van de belangrijkste budget airlines. Starflyer en Solaseed Air vliegen op Okinawa.

  De archipel van Okinawa is erg uitgestrekt. Het hoofdeiland Okinawa is vrij toeristisch, maar kijk je wat verder naar eilanden zoals Kumejima dan kom je al snel terecht op laid-back stranden. Hoewel onze Okinawa reisgids nog vrij beknopt is, staan er wellicht al een paar nuttige tips in voor je.

  Wat veel mensen niet weten is dat je ook in Tokyo van het eiland leven kunt genieten. De Ogasawara Eilanden horen officieel bij Tokyo, maar liggen ongeveer 1.000 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Je komt er alleen met een ferry die 24 uur over de reis doet. Die reis alleen al maakt dat het er niet heel erg toeristisch is. Ik ben er zelf nog nooit geweest maar heb hele goede verhalen over de Ogasawara Eilanden gehoord.

  Als je tijdens deze reis de eilanden wilt verkennen heb je eigenlijk niet zo veel aan een Japan Rail Pass. Wellicht kun je je twijfel over het wel of niet aanschaffen van een Japan Rail Pass ombuigen naar een mooi reisschema dat je op plekken brengt waar je met de trein niet kunt komen.

  Oh, en als je voor een huurauto kiest dan raadt ik je Shikoku aan. Ik ben afgelopen winter langs de grote Ocean gereden in Kochi. Dat was echt prachtig!

  Veel plezier met het plannen en de voorpret!

  Gr. Wouter


2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.